Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и депутати от ГЕРБ-СДСПроект на

...
Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и депутати от ГЕРБ-СДСПроект на
Коментари Харесай

Парламентът ще реши в четвъртък за военно-техническата помощ за Украйна

Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и депутати от ГЕРБ-СДС

Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да даде военна и техническа помощ на Украйна с вносители Десислава Атанасова и група народни представители от ГЕРБ-СДС, ще разиска Народното събрание като първа точка в четвъртък, планува проектопрограмата за работа на депутатите, оповестена на интернет страницата на Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

В нея е също план на решение за подсилване на отбранителните качества на България и оказване на военна поддръжка на Украйна, препоръчан от ПГ на " Демократична България ".

За четвъртък се планува разискване и гласоподаване на решение за оставане на битовите крайни клиенти на електрическа енергия на контролиран пазар. Както и план на решение за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електроенергия  - с вносители Делян Добрев и група народни представители от ГЕРБ-СДС.

Проектопрограмата включва чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента. 

Решение за приемане на Проект за капиталов разход " Придобиване на нов вид военен аероплан “ - втори стадий, с вносител Министерският съвет, е точка първа за петък, след привършване на парламентарния блиц надзор.

В програмата са и първо гласоподаване на няколко законопроекта за промени в Изборния кодекс.

В петък, с изключение на блиц надзор, ще се организира и постоянният парламентарен надзор.

Проектопрограмата планува на следващия ден съвещанието да стартира с измененията в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, признати от краткотрайната комисия. Предлага се в дневния ред също да бъде чуване на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, по искане на " Възраждане ", по отношение на оповестеното нарастване на трудовите хонорари в системата на опазването на здравето от предходното държавно управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР